Algemeen

GOUD vertegenwoordigd in Provinciale Staten van Zuid-Holland

Sinds vandaag is GOUD vertegenwoordigd in de Provinciale Staten van Zuid-Holland. De Statenfractie van 50PLUS in Zuid-Holland sluit zich aan bij GOUD Nederland, de nieuwe politieke partij die zich inzet voor goed ouder worden. Onder de naam GOUD neemt de fractie in Zuid-Holland op 15 maart 2023 deel aan de Provinciale Statenverkiezingen.

De fractie van GOUD Zuid-Holland is een voortzetting van 50PLUS Zuid-Holland en bestaat uit fractievoorzitter Willem Bakx (rechts op de foto) en Statenlid Jaap Haasnoot (links). Burger-Statenlid Geert Tomlow ondersteunt de fractie op parlementair vlak. De landelijke partij – GOUD Nederland – werd dinsdag in Den Haag gelanceerd en wordt in de Tweede Kamer vertegenwoordigd door Liane den Haan.

Initiator en motor

“GOUD wil dat iedereen goed en gezond ouder kan worden en de mogelijkheid heeft om tot op hoge leeftijd volwaardig mee te doen aan onze samenleving”, zegt Statenlid Willem Bakx. “Ook in Zuid-Holland natuurlijk!” Op alle aspecten die daarbij een rol spelen moeten de voorwaarden aanwezig zijn om in ons land goed ouder te kunnen worden, vult collega-Statenlid Jaap Haasnoot aan. “Dat is in het belang van alle generaties. GOUD wil met dat doel in het openbaar bestuur waar nodig als initiator en motor functioneren. Niet alleen op het gebied van inkomen, gezondheid en wonen – de drie gouden thema’s – maar daarnaast ook op het gebied van onder meer welzijn, veiligheid, onderwijs, milieu en duurzaamheid”, aldus Haasnoot.

Oplossingsgerichte instelling

“Dat doen we startend vanuit de inhoud, en in samenwerking met andere organisaties die zich hiervoor inzetten”, zegt fractievoorzitter Willem Bakx. “Daarbij hebben we een pragmatische en oplossingsgerichte instelling. We hebben heldere doelen en daar gaan we voor. We hanteren een integrale blik en zoeken continu naar een eerlijke balans tussen belangen van diverse doelgroepen.”

Primaire doelgroep senioren

GOUD Nederland is een politieke partij van en voor mensen, met als primaire doelgroep senioren, maar in verbinding met toekomstige generaties. Want ook zij moeten in Nederland straks goed ouder kunnen worden!

Naar de website van GOUD Zuid-Holland

Deel dit artikel via

Wilt u graag op de hoogte blijven?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!