Inkomen

Ruim 36.000 mensen zeggen ‘nee’ tegen AOW-plannen kabinet

Al ruim 36.000 mensen zijn tegen het voorstel van het nieuwe kabinet om de AOW los te koppelen van het minimumloon en de uitkeringen. Zij ondertekenden de petitie die Tweede Kamerlid Liane den Haan slechts enkele dagen geleden startte. Op 18 januari, vlak voor het debat over de regeringsverklaring, overhandigde Liane de handtekeningen aan Carola Schouten, minister voor Armoedebeleid, Participatie en Pensioenen.

“De gepensioneerden in ons land zijn er de afgelopen jaren ruim 20 procent in koopkracht op achteruit gegaan in vergelijking met de mensen die werken,” stelt Liane den Haan vast. “Die inkomenskloof moet wat mij betreft worden gedicht. Maar in plaats daarvan wil het kabinet het minimumloon en de uitkeringen loskoppelen van de AOW. Het minimumloon gaat de komende tijd 7,5 procent omhoog, maar de AOW dus niet. Dat vind ik onacceptabel. De AOW was meer dan veertig jaar gekoppeld aan het minimumloon. Dat loskoppelen is de bijl aan de wortel die soliditeit heet. De ouderen in Nederland verdienen ons respect en dat toont het kabinet met dit voornemen niet.”

“Ik heb er bij minister Schouten op aangedrongen om de AOW niet los te koppelen van het minimumloon en de uitkeringen”, vertelt Liane. “Bij een stijging van het minimumloon en de uitkeringen moet de AOW ook omhoog gaan!”

Uiteindelijk zouden ruim 88.000 (!) mensen de petitie tekenen!

Deel dit artikel via

Wilt u graag op de hoogte blijven?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!