Standpunten

Goed ouder worden voor iedereen!


GOUD Nederland wil dat iedereen goed ouder kan worden en tot op hoge leeftijd volwaardig mee kan doen in onze samenleving.

Op dit moment is de helft van alle volwassenen in Nederland (zeven miljoen mensen!) al 50 jaar of ouder en dat aantal neemt snel toe. Daarom moeten we ervoor zorgen dat de randvoorwaarden geregeld zijn om in ons land goed ouder te kunnen worden.

De politieke partij GOUD wil de motor zijn achter het realiseren van die randvoorwaarden. Niet alleen op het gebied van inkomen & pensioen, gezondheid en wonen – onze drie gouden thema’s – maar ook op het gebied van onder meer welzijn, veiligheid, onderwijs, milieu en duurzaamheid.

Dat doen we vanuit de inhoud, samen met andere organisaties die zich hiervoor inzetten. Daarbij hebben we een pragmatische en oplossingsgerichte instelling: we hebben een helder doel en daar gaan we voor.

GOUD Nederland is een partij van en voor mensen: primair voor senioren, maar in verbinding met toekomstige generaties. Want ook zij moeten in Nederland goed ouder kunnen worden!

Lees hier de standpunten van GOUD kort en in duidelijke taal

Onze gouden kernthema's:

INKOMEN & PENSIOEN

GEZONDHEID

WONEN

Onze overige standpunten:

VEILIGHEID

WELZIJN

IMMIGRATIE EN INTEGRATIE

MILIEU, KLIMAAT EN DUURZAAMHEID

BESTUURLIJKE VERNIEUWING

ONDERWIJS & CULTUUR

EUROPA

DEFENSIE

ONTWIKKELINGS SAMENWERKING

BELASTINGEN

Wilt u graag op de hoogte blijven?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!