VEILIGHEID

Veiligheid begint met meer naar elkaar omzien. Ook toezicht door de politie en weerbaarheid van met name ouderen is van belang. GOUD wil daarom dat de wijkagent zichtbaar terugkeert op straat en dat er voor ouderen een inkomensafhankelijke subsidie komt voor het beveiligen van de woning.

Lees verder onder de video


 

Helaas voelt niet iedereen zich altijd veilig. Dat kan zijn op straat, in huis of digitaal. Specifiek de senioren zijn vaak het doelwit van overvallen, babbeltrucs en internetfraude. Ook hier kan de wijk een belangrijke rol spelen als we wat meer naar elkaar omzien. Daarnaast is toezicht door de politie en weerbaarheid van met name ouderen van belang. Zeker voor weerbaarheid geldt: jong geleerd is oud gedaan. Daarnaast is het van belang dat de pakkans vergroot wordt. Slechts een klein deel van de aangifte komt voor de rechter.

Voor de weerbaarheid komen gratis trainingen voor ouderen en kwetsbaren onder toezicht en goedkeuring van de politie. Daarnaast komt er voorlichting om de weerbaarheid van kwetsbare groepen te versterken. Voor het beveiligen van de woning van deze groepen komt een inkomensafhankelijke subsidie.

Daarnaast wil GOUD de wijkagent terug op straat en voor iedereen zichtbaar. Dat betekent ook meer politie en opsporingsambtenaren. Het plegen van delicten tegen ouderen en kwetsbaren wordt een verzwaringsgrond bij de strafoplegging. Dit gaat ook gelden voor agressie tegen hulpverleners.

Standpunten

De wijkagent moet zichtbaar terugkeren op straat.
Voor ouderen komt er een inkomensafhankelijke subsidie voor het beveiligen van de woning.
Het plegen van delicten tegen ouderen en kwetsbaren wordt een verzwaringsgrond bij de strafoplegging.
Ook agressie tegen hulpverleners wordt een verzwaringsgrond bij de strafoplegging.

Wilt u graag op de hoogte blijven?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!