Welzijn

Werken in de zorg geeft voldoening en waardering

Liane den Haan greep de Ontdek-de-zorg-week aan om medewerkers in de zorg in het zonnetje te zetten. De Ontdek-de-zorg-week wordt georganiseerd om jongeren, zij-instromers en herintreders te interesseren in een baan in zorg en welzijn.

Bij Boer Bert in Woerden genieten licht-dementerende ouderen niet alleen van de koeien die gemolken worden, van de polderkippen die er rondscharrelen en de schapen die er in de wei grazen, ze komen ook in contact met peuters die op het erf spelen. Boer Bert is namelijk niet alleen een dagopvang voor dementerende ouderen, in de boerderij is ook een peuterspeelzaal gehuisvest. Daarnaast zijn er steevast klanten die in de boerderijshop vlees, melk, eieren, honing of roomijs komen kopen. En dagtoeristen die over het Klompenpad door de groene omgeving van de boerderij wandelen. Dat maakt dat bij Boer Bert altijd wel wat te beleven is.

Lees verder onder de video

Kennismaken met werkgevers

Donderdag was er een extra belevenis bij Boer Bert: Kamerlid Liane den Haan kwam op de zorgboerderij een lekkere taart bezorgen. Aanleiding was de Ontdek-de-zorg-week, die van 14 tot en met 19 maart wordt gehouden. De week is bedoeld om meer mensen ertoe over te halen een stap richting zorg en welzijn te zetten. Daarvoor worden oriëntatiesessies en seminars georganiseerd en is er op heel veel plaatsen de mogelijkheid om kennis te maken met werkgevers in zorg en welzijn.

Lees verder onder de foto

Liefde en aandacht

De Ontdek-de-zorg-week was voor Liane reden een zorginstelling extra in het zonnetje te zetten. Om te laten zien hoe bijzonder waardevol en ook heel plezierig werken in de zorg is. “Hier bij de kleinschalige dagbesteding Boer Bert zien de medewerkers elke dag waarvoor en voor wie ze het doen”, zegt Liane. “Fantastisch om te merken hoeveel liefde en aandacht de licht-dementerende ouderen krijgen, en hoeveel waardering de medewerkers daarvoor terugkrijgen. Werken in de zorg is echt geweldig, kan ik uit eigen ervaring zeggen.” Liane had om de Ontdek-de-zorg-week te vieren heerlijke taarten meegebracht, symbolisch bedoeld voor álle medewerkers in de zorg. De aanwezigen bij zorgboerderij Boer Bert lieten zich de taart goed smaken.

Deel dit artikel via

Wilt u graag op de hoogte blijven?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!