Algemeen

Neem een kijkje in de Tweede Kamer

Op woensdag 17 mei kunt u een kijkje nemen in het gebouw B67 in Den Haag, het tijdelijke onderkomen van de Tweede Kamer. GOUD Nederland verzorgt die middag een interessante rondleiding.

In het najaar van 2021 verhuisde de Tweede Kamer tijdelijk naar een nieuw onderkomen aan de Bezuidenhoutseweg 67 (B67) in Den Haag, pal naast het Centraal Station. In het immense pand was tot 2017 het Ministerie van Buitenlandse Zaken gehuisvest. Diverse beeldbepalende elementen uit het Tweede Kamergebouw aan de Hofvijver verhuisden mee naar de Bezuidenhoutseweg, zoals de karakteristieke lange roltrap in de centrale Statenpassage en de blauwe stoelen in de grote vergaderzaal.

Apenrots

Het markante betonnen gebouw werd in de jaren tachtig ontworpen door architect Dick Apon. Door de getrapte verdiepingen kreeg het kantoorgebouw de bijnaam Aponrots, in de volksmond al snel verbasterd tot Apenrots. Het tijdelijke Tweede Kamergebouw ligt naast de Koninklijke Bibliotheek en het Kinderboekenmuseum.

Tweede Kamer in actie

Wilt u wel eens een kijkje nemen in dit markante pand? Dat kan. Op woensdag 17 mei 2023 verzorgen wij om 14.00 uur een leuke rondleiding door het gebouw. U kunt de Statenpassage en de plenaire vergaderzaal bezichtigen, en de Tweede Kamer in actie zien. Wilt u mee met deze kosteloze rondleiding, meld u dan nu aan. Stuur een mailtje naar info@goudnederland.nl.

Deel dit artikel via

Wilt u graag op de hoogte blijven?
Meld u dan aan voor onze nieuwsbrief!